Store venner

Store Venner 

Vi har valgt dette emne fordi man som elev i de mindre klasser kan havde brug for støtte både i skole og i frikvarterne. Vores ide er at 6-7 klasserne hjælper 0-1 klasserne. Hjælpen kan for eksempel være et par timer om ugen hvor man mødes, og laver nogle faglige og sociale ting sammen. Vi vil selvfølgelig både gøre det sjovt og lærerigt for os alle. 

Den faglige hjælp vil foregå på den måde at de ældre elever vil bruge cirka 2 lektioner om ugen (deres UUV-lektioner) hvor de hjælper de små fagligt. Hvilket vil sige at alle hurtigere vil få hjælp i opgaver de synes er svære. Dette er mest som en læsehjælp grundet det altid er nemmere at læse hvis man for hjælp af andre elever med et højere fagligt Niveau. 

Det ville værre bedst hvis alle ville deltage, men det er selvfølgelig også okay hvis ikke alle deltager men der skal min. være en.  

Hjælpen i Frikvartererne er derimod rettet mod børnenes mentale udvikling. De små vil danne nye venskaber med de større børn og selvfølgelig vil vi også nyde at være sammen med de dem. Man kunne måske mødes nogle gange i frikvarterende og lege nogle lege eller spille nogle spil. Man SKAL selvfølgelig ikke være med men det kunne være virkelig hyggeligt. 

Hvis de små nu fx bliver mobbet eller drillet og selv har svært ved at sige stop kunne vi jo være med til at få det stoppet.